
סל הירקות והפירות העתידי של מיטב מרכזי הפיתוח, החקלאים, חברות הזרעים והמגדלים ברחבי הארץ, הוצגו במסגרת תערוכת 'פרש אגרו משוב 2014'.
"פלאטנו"– בננה ייחודית בטעם של תפוח אדמה , מכילה יותר עמילן מאחיותיה הבננות הרגילות, ולכן היא מקבילה למנת פחמימה ובטעמה גם לתפוח אדמה. אשכול הבננה מורכב מפחות בננות כמו של בננה רגילה לדוגמא בבננה רגילה יש מעל 250 בננות באשכול בפלאטנו רק 30-40 יחידות באשכול. גם הפרי של הפלאטנו הרבה יותר גדול משל בננה רגילה יש לו טעם של תפוח אדמה ואוכלים אותו ירוק . הוא טוב בעיקר לטיגון ואפייה דווקא וכשהוא צהוב אז טעמו דומה לשל בטטה.
עוד באתר:
עקרב האש מהערבה – – Arava Scorpion, הגירסה הישראלית ל- Trinidad Scorpion – מהפלפלים החריפים בעולם (חריף פי 500 מרוטב טבסקו), שמקורו באיי טרינידד וטובגו בקריביים.
זן חדש ומהפכני של פרי הצבר, המיועד למילוי ולבישול – הצבר החדש הוא פרי פיתוח של חוות צברי אורלי, המצויה בין דימונה לירוחם. קליפתו של הצבר הזה נטולה כמובן קוצים לחלוטין, והיא שומרת על מרקם מוצק גם אחרי הבישול. את הפרי עצמו מוציאים בזהירות מהקליפה לפני המילוי והבישול, ואפשר להכין ממנו מיץ סברס צבעוני. את הקליפה ממלאים באורז, ירקות, בשר, או שילוב של הכל יחד, ומבשלים ברוטב – ממש כמו פלפלים ממולאים. וכן זן נוסף של צבר מעניין: צבר ירוק, הידוע בשמו הספרדי נפוליטוס. ענפיו של הצבר הזה נטולי קוצים, עסיסיים, ומיועדים לאכילה בצורתם הטרייה או המבושלת. אפשר לשלב את הענפים בסלט, וטעמם מזכיר מאוד אפונה טרייה, או לבשל אותם בתבשילים שונים, אז טעמם מזכיר מעט גמבה. שני הזנים החדשים הם אורגניים ופורצי דרך. הם מסייעים לגוף להתמודד עם בעיות כמו סוכרת, השמנת יתר וכולסטרול. המוצרים החדשים מיועדים בשלב זה למטבח המוסדי: בתי מלון, חברות קייטרינג, בתי חולים וספקי מזון מוכן לאוכלוסייה המבוגרת.
סלק צהוב – נקרא בולדור בגלל הצבע הצהוב. זן חדש שנמצא עדיין בניסיונות. ומאופיין בטעם משובח כאשר צבע חיצוני – כתום צבע פנימי – צהוב
צנון שחור – בפנים צבעו לבן ושחור משחור בחוץ. הירק מניב יבול גבוה, עלווה בריאה.
עגבניה – beef עגבניית "ביף" – מדובר בזן עגבניות בעל פרי גדול במיוחד לעגבניה בצורה ייחודית, בעלת 6-8 אונות, המקנה לה מראה של פעם. היא גדלה בשטח פתוח, עגולה יותר בעלת חיי מדף ארוכים יותר וטעמה נהדר – בגלל גודלה נקראת גם עגבניית המבורגר.
שרי ליקופן "יובל" – השרי ליקופן "יובל" – עגבניית פרימיום טעימה ועתירת ליקופן – חומר נוגד חמצון המצוי בעגבנייה ומונע התפתחות סוגים שונים של מחלות.
זני אבטיחים בגדלים שונים : אבטיחים המאפשרים לכל אחד לבחור את האבטיח בהתאמה אישית . מדובר בסדרה של זני אבטיחים בגדלים שונים, החל מאבטיח "נאנו" קטן מאוד שמשקלו 1.51- קילו, אבטיח אישי שמשקלו בין 2-3 קילו, אבטיח בגודל בינוני שמשקלו 4-6 קילו ואבטיח גדול שמשקלו 8-10 קילו. לאבטיחים טעם נפלא, צבע פנימי אדום עז, ריכוז ליקופן גבוה, חיי מדף ארוכים וקליפה בצבע חיצוני ייחודי וכן דלעת ערמונים .