פילה פורל על מצע פולנטה עשירה עם קונפי שום

פילה פורל על מצע פולנטה עשירה עם קונפי שום, עגבניות שרי

מאת השף: תום פראנץ

מנה עשירה, חגיגית ומנחמת. תבשיל של פולנטה סמיכה ועשירה בטעם ומעליה דג פורל מעודן צלוי מושלם. אני אוהב להגיש את המנה עם קונפי שום ועגבניות. קונפי היא שיטת בישול בשמן שבה מבשלים את המרכיבים מכוסים בשמן בטמפרטורה נמוכה ללא רתיחה, מה שגורם להם להתרכך ולספוג את הטעמים. אני שומר את השמן הזה וגם לאחר שאוכלים את העגבניות והשום אפשר להשתמש בו לכל מטרה. הוא מלא בטעמים וישדרג כל מאכל.

מצרכים:

6 נתחי פילה פורל טריים
1/3 כוס שמן זית
מלח ופלפל גרוס טרי
עבור הפולנטה העשירה:
2 כפות שמן קנולה
בצל גדול
שן שום כתוש
3 כוסות ציר ירקות עשיר
1 כוס חלב או מכל שמנת מתוקה לבישול
כוס פולנטה
2 כפיות מלח
50 גרם חמאה
50 גרם פרמז'ן מגורר
עבור קונפי שום ועגבניות שרי:
12 שיני שום (ראש שום גדול), קלופות
250 גרם עגבניות שרי חצויות (עדיף קלופות אך לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
רבע כפית תימין יבש
רבע כפית רוזמרין יבש
חצי כפית סוכר חום
5 גרגרי פלפל אנגלי
שמן זית לכיסוי

אופן ההכנה:

מכינים את הקונפי: לסיר קטן מעבירים את שיני השום הקלופות ואת שאר המרכיבים פרט לעגבניות השרי. יוצקים שמן זית כך שיכסה את שיני השום באופן מלא. מחממים מעל להבה נמוכה מאוד מאוד. התערובת אינה אמורה לרתוח או להיטגן, אלא שיני השום מתרככות בשמן וסופגות טעמים. לאחר כ-20 דקות מוסיפים את עגבניות השרי, מוסיפים עוד קצת שמן זית שיכסה אף אותן ומתבלים במלח ובפלפל. ממשיכים לרכך יחד עד שהעגבניות רכות (בערך עוד 10-5 דקות). שומרים בצד.

מכינים את הפולנטה: מחממים שמן בסיר ומזהיבים בו את הבצל עד שהוא מתרכך לגמרי. מוסיפים שום כתוש ומזהיבים דקה נוספת. מוסיפים את ציר הירקות, החלב ושתי כפיות מלח ומביאים לרתיחה. מסירים מעל הלהבה ומוסיפים בהדרגה את הפולנטה תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ. מחזירים לכיריים וממשיכים לערבב עד להסמכת הפולנטה בדרגה הרצויה. מוסיפים חמאה ופרמז'ן ומערבבים היטב.

צולים את הדגים: מחממים מחבת עם שמן זית בחום גבוה. צולים את נתחי הפורל עם צד העור כלפי מטה. כעבור כ-5 דקות הופכים לצד השני וממשיכים בצלייה על להבה נמוכה מאוד עד לדרגת ההכנה הרצויה. אני ממליץ לצלות כ-5 דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל גרוס טרי.

הגשת המנה: מחלקים את הפולנטה לצלחות הגשה אישיות, מסדרים את פילה הפורל הצלוי מעל, יוצקים מעל את קונפי השום ועגבניות השרי ומזלפים מעט מן השמן המתובל.

 

באנר בופה (1)

רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי

רק 80 ₪ לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..

חייגו: 03-7580060

תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL



תגובות








עוד כתבות שיעניינו אותך

נס גדול

שני תומכי דאעש נעצרו בירושלים • ניסו להצטרף

קובי אליה
פסע מאסון

צפו: המטוס נחת על ההר וכמעט פגע בגולשים

שמעון כץ
לראשונה בחייו

הראשון לציון בקבר יהושע בן נון: "הארץ הזו שלנו!" | צפו

נתי קאליש
צפו במסר המרטיט

המשפחה מפרסמת סרטון מצונזר; ללא הדהוד מסרי החמאס

שלמה ריזל
עימות חריף

המפכ"ל מאיים: "מי שידבר עם השר איתמר בן גביר - יודח"

שמעון כץ
צפו

הרופאים מצאו מטבע: "הילד לא היה חי עד הבוקר"

הרב אלימלך בידרמן
קליפ ווקאלי

מודה אני • יחיאל ליכטיגר וילד הפלא חיים בדואט

אליעזר חסיד
צפו בתיעוד מהפגישה

האדמו"ר בדברים חריפים לראש הישיבה: "הם לא יהודים"

נתי קאליש
תיעודים מהרצועה

׳עוז וחרב׳: מאות מחבלים מחוסלים ואלפי מטרות מותקפות

קובי פינקלר
צפו בשידור חוזר

אבוטבול ואוהד טל התעמתו באולפן | צפו כעת ב"הקבינט"

מערכת אמס
צפו

בתוך ה'סיוע ההומניטרי' של אונר"א: זה מה שאותר

קובי פינקלר
האשמות הדדיות

מתיחות שיא בין המדינות הגרעיניות: חשש ממלחמה

שמעון כץ
לא יבוש מפני המלעיגים

בלי להתבייש: כך השיב הרב לשמאלני שהקניט אותו בקול רם

אבי מימרן
תיעודים מהשטח

תקרית חריגה בצפון: שוטר נפצע קשה; שני עבריינים נהרגו

איתי דהן
תנאי שטח קשים

בהלה בנחל הסמוך לירושלים: שריפה פרצה, מטיילים לכודים

שמעון כץ
בחופי תימן

תיעוד מטורף: ספינה עם רבבות כבשים התהפכה בים

אבי יעקב
צפו בתיעודים

איראן: הלהבות עדיין משתוללות; מספר ההרוגים מטפס ל-18

שלמה ריזל
36 הרוגים

איראן מאשימה את ישראל בשריפה: "ראיות ברורות"

שמעון כץ
צפו בתיעודים

חריג: בהנחיית הדרג המדיני, צה"ל הוריד בניין בדאחייה

שמעון כץ
תיעודים דרמטיים

מניין ההרוגים והפצועים באיראן עולה; האש משתוללת; צפו

חיים שער