
"חמישה דברים רעים קרו בשבעה עשר בתמוז", אומרת הרבנית ימימה מזרחי, "חמישה דברים רעים ארעו בתשעה באב, ובין זה לבין זה ניצבות חמש נשים. חמש נשים מופלאות עליהן אנחנו קוראים בפרשת פנחס – בנות צלפחד. בנות צלפחד מגיעות למשה רבינו ומבקשות מועד. למילה מועד בעברית יש שלושה מובנים. המובן הראשון הוא מקום, אוהל מועד. המובן השני הוא מפגש, התוועדות, אנשים שנמצאים ביחד. והמובן השלישי הוא זמן".
"שלושת הדברים האלה חסרים לבנות צלפחד: אין להם מקום – אין להם חלק ונחלה בארץ כי הן בנות ואין להם אבא או אחים. אין להם את המועד במובן של התוועדות במפגש איש כי אין להם בעל, מדובר על חמש בנות, הקטנה בת 45, הגדולה בת 65, כך אומרים לנו חז"ל. ואין להם מועד במובן השלישי שזה זמן – כי עוד אין להם ילדים, והן מבקשות ילדים אבל אין להן כבר זמן ללדת ילדים".
עוד באתר:
"הן מגיעות למשה רבנו ומבקשות מועד. ומשה רבנו אומר: 'הבקשות שלכן מאוד מוזרות, זה בלתי אפשרי, אני הולך ושואל את הקדוש ברוך הוא'. כמו שכתוב בפסוק 'ויקרב משה את משפטן לפני האלוקים' ומה אומר לו הקדוש ברוך הוא? תן להן מועד. הן מקבלות חלק ונחלה בארץ ישראל, הן מקבלות בעל, חז"ל כותבים 'לא נישאו אלא לראוי להן', זאת אומרת שהן לא התפשרו על כלום. והן קיבלו מועד במובן של זמן, נעשה להן נס וילדו עד גיל 130 שנה".
"משה רבנו רואה את הנס המדהים הזה ואומר: גם אני רוצה, גם עליי נגזרה גזרה, שלא יהיה לי חלק ונחלה בארץ ישראל. הקדוש ברוך הוא אומר לו לא. וחז"ל שואלים: למה לבנות צלפחד הקב"ה נתן את הדבר הבלתי אפשרי הזה, ונתן להם איש, ונתן להם מקום, ונתן להם עוד זמן. ולמשה רבנו הגדול הוא לא ויתר על הגזרה ולא הכניס אותו לארץ ישראל? התשובה שוברת לב. 'כן בנות צלפחד דוברות', היה להן דובר. משה רבנו לוקח את הכאב שלהן ואומר לקב"ה: אין לי מושג איך תפתור להן את זה, נכון שזה בלתי פתיר, אבל כואב להן! למשה רבנו, אומר המדרש, לא היה מי שיבקש עליו. המדרש אומר: איש אחד – משה רבנו – מתפלל על עם שלם. אבל עם שלם לא יכול להתפלל על איש אחד ולהביא את כאבו בפני הקב"ה. זה המסר העיקרי של שלושת השבועות – להיות דוברות האחת של האחרת".
האזינו לדברים המלאים מתוך 'עניין משפחתי' עם רחל פסטג: