
היום שאחרי המלחמה: ח"כ ואטורי פרסם אמש את מפת ההתיישבות היהודית ברצועת עזה של תנועת 'נחלה', וכתב: "כך נראה ניצחון מוחלט!".
אז האם אכן נראה את חזרתם של יישובי גוש קטיף? לא בטוח. כאשר נשאל על כך ראש הממשלה נתניהו בראיון לתוכנית 'הפטריוטים' בחודש האחרון אמר כי זה "לא ריאלי", והוסיף: "אני לא מתכוון ליישב מחדש את עזה, זה אף פעם לא היה בתכנית". עוד אמר נתניהו כי: "חלק מהבוחרים שלי לא מרוצים מזה, אבל אמרתי כל הזמן שלא נתנחל שם בחזרה".
עוד באתר:
ביהדות התורה הדעות חלוקות. בעוד השר גולדקנופף משתתף בכל צעדה וכנס למען ההתיישבות בעזה, גפני מתנגד ומזכיר: "דגל התורה אינה מפלגת ימין".
במהלך חגיגות יום העצמאות אמר גולדקנופף ש"יישוב גוש קטיף מחדש יצרוב תודעה בקרב האויב ויגביר את הביטחון של אזרחי ישראל. צריך כמובן לדאוג למרכיבי ביטחון שיגנו על התושבים, אך אין ספק שחידוש היישוב היהודי במקום יהיה תיקון עוול היסטורי, שיסייע בהגנה על עם ישראל וארץ ישראל. אם אכן ממשלת ישראל תקבל החלטה כזו, אפעל כדי ליישם את החלטת הממשלה ולסייע ביישוב של חבל הארץ הזה ולחדש ימינו כקדם".
גפני לעומתו השיב ואמר בכנס בכרמיאל: "אני בכלל לא חושב שצריך ללכת להתיישב בעזה. צריך להתיישב כאן בגליל, בכרמיאל, בכל היישובים האלה, פה צריך להתיישב, מה זה התיישבות בעזה?".
גולדקנופף עקץ בחזרה את גפני ואמר אז לעמית סגל: "אני מרגיע את אזרחי ישראל, יהדות התורה תמיד הייתה עם הימין ותישאר הלאה בימין".
ובציונות הדתית: לפני מספר שבועות אמר ח"כ צבי סוכות: "נקדם בכל דרך אחרי המלחמה התיישבות ברצועת עזה, בלי התיישבות אין ביטחון וזה צריך להיגמר בלקיחת שטח והפסד אידיאולוגי לחמאס. האם באמצע מלחמה נכון לעשות מהלכים שנויים במחלוקת בחברה הישראלית? אני חושב שלא, לכן נעשה את זה אחרי המלחמה". גם השרה סטרוק הדגישה כי תדרוש את ההתיישבות ברצועה רק בסיום המלחמה.