
"ימי בין המצרים שמתחילים היום, הם זמן לחשבון נפש", אומרת אמא מאיר, "הרבה אנשים פוחדים מחשבון נפש כי זה מביא לרגשות אשמה. רבי נחמן אומר שיותר מהחטא, מה שהורס את האדם זה הצלילה לייאוש, לדיכאון ולצער. אבל מה שבאמת צריך זה לראות את התקופה הזו כהזדמנות, זמן לתיקון ולהתחלת דברים מחדש".
"אני רוצה לצטט מתוך החוברת 'התקשרות': עם ישראל חונה במדבר ברוגע, הילדים משחקים בשלווה בחצרות, הם בכלל לא מודעים שבגבעה עומד מכשף שנשכר לקלל אותם, לכן הם מתנהגים כרגיל ולא עושים שום דבר מיוחד, מסתבר שדווקא ההתנהגות השגרתית שלהם גורמת למהפך דרסטי בראש ההר, בלעם מתפעל מההתנהגות שהוא רואה והקללות הופכות לברכות. יש בכך מסר כמה חשיבות והשפעה יש להתנהגות הרגילה והספונטנית שלנו. אורח שיגיע לביתנו ויראה בית שמתנהל בנחת, ברוגע ובשלווה, על פי דרך התורה, הדבר יכול להשפיע עליו בצורה משמעותית. גם כשיוצאים מהבית, נוסעים באוטובוס וכדו', התנהגות שגרתית ורצויה שלנו, כמו לימוד בספר והתנהגות בצורה אדיב, יכולה להשפיע השפעה עצומה על הזולת, ואנחנו בכלל לא נהיה מודעים לזה".
"הרבי מליובאוויטש סיפר שבחורים נסעו פעם לשליחות באיזו עיירה רחוקה בארה"ב, אחד הבחורים הלך ברחוב וחשב חסידות, יהודי תושב העיירה הסתכל בחלון, וראה בחור בלבוש שהזכיר לו את בית אבא ואת העיירה באירופה, הדבר גרם לו להיזכר ביהדות, וכשהגיעו בחורים לעיירה בפעם הבאה, הוא כבר היה פתוח הרבה יותר להתקרבות ליהדות. אותו בחור, שגרם ליהודי להתחזק, כלל לא מודע למה שגרם באמצעות הליכה פשוטה ברחוב. חשוב לזכור שההשפעה העיקרית שלנו היא בדברים קטנים ולאו דווקא בדברים גרנדיוזיים".