
החל מיום שישי הקרוב, מחירי התחבורה הציבורית בישראל צפויים לעלות, אך התמורה עבור התשלום הנוסף ממשיכה לאכזב. למרות הסבסוד הממשלתי העצום של כ-16 מיליארד שקלים בשנה לחברות האוטובוסים, השירות נותר לקוי, עם איחורים תכופים, דילוגים על תחנות ונסיעות שלא יוצאות כלל.
על פי דוח עדכני של הרשות הארצית לתחבורה ציבורית שפורסם לראשונה ב'כאן', חברת דן, המפעילה המרכזית באזור המרכז, קיבלה את הציון הנמוך ביותר. כ-6.95% מהנסיעות של דן סבלו מאיחורים, הקדמות או ביטולים. גם חברות תנופה ומטרופולין דורגו בתחתית הרשימה, עם ביצועים מאכזבים דומים.
עוד באתר:
קווים בעייתיים במיוחד
בין הקווים הבולטים לרעה נמצאים קווי 288 ו-386 של תנופה, המקשרים בין תל אביב לאריאל, שבהם מעל 25% מהנסיעות לא התקיימו, איחרו או הקדימו. גם קו 230 של חברת קווים, ממודיעין עילית לבני ברק, סובל מבעיות משמעותיות, עם למעלה מ-15% נסיעות בעייתיות.
בתחום העירוני, קו 56 של מטרופולין, מיהוד לתל אביב, רושם כמעט 15% נסיעות שלא בוצעו כראוי, למרות היותו קו מרכזי ופופולרי. קו 3 של דן, המשרת את תל אביב מדרום לצפון, מציג אחוז דומה של נסיעות לקויות.
הנתונים הללו מעוררים תסכול רב בקרב משתמשי התחבורה הציבורית, שצפויים לשלם יותר מבלי לראות שיפור ממשי בשירות. האיחורים, הביטולים והדילוגים על תחנות ממשיכים לפגוע בשגרת היום של רבים, והשאלה נותרת פתוחה: מדוע השירות לא משתפר למרות ההשקעה הממשלתית העצומה.