
חטיף השוקולד הוויראלי "שוקולד דובאי", שזכה לכינוי "Can't Get Knafeh of It" בשל טעמו המזכיר כנאפה, כבש את הרשתות החברתיות והפך לאחד הטרנדים הבולטים של השנה האחרונה. החטיף, שפותח ב-2021 על ידי השוקולטייר מדובאי של חברת Fix Dessert Chocolatier, מכיל מילוי ייחודי של פיסטוק וקדאיף. אך הפופולריות העצומה, שהתפשטה דרך משפיעני טיקטוק ברחבי העולם, הובילה למשבר אספקה של פיסטוקים ולעלייה דרמטית במחיריהם.
בשנת 2024, לפני שהחטיף הפך ללהיט עולמי, עלות של 450 גרם (פאונד) פיסטוקים הייתה 7.65 דולר. כיום, אותה כמות נמכרת ב-10.30 דולר, כך על פי דיווחים בעיתונות הבינלאומית. ה"אובזרבר" הבריטי ציין כי הביקוש לחטיף גרם למחסור בחפיסות, וכי חנויות ברחבי העולם מגבילות את המכירה. איראן, שנייה בעולם בייצור פיסטוקים, הגדילה את ייצוא הפיסטוקים לאיחוד האמירויות ב-40% בחצי השנה האחרונה לעומת השנה שקדמה לה.
עוד באתר:
הביקוש הגובר משפיע גם על חקלאים מעבר לים. לפי ה"פיננשל טיימס", מגדלים בקליפורניה, שהתמקדו בעבר בגידול שקדים, החלו לעבור לגידול פיסטוקים כדי לענות על הביקוש. עם זאת, היבול הראשון שלהם צפוי להגיע לשווקים רק בספטמבר 2026, מה שמגביר את הלחץ על אספקת הפיסטוקים העולמית.
התופעה של "שוקולד דובאי" ממחישה כיצד טרנד ויראלי ברשתות החברתיות יכול להשפיע על שווקים חקלאיים גלובליים. בעוד המעריצים ממשיכים לחפש את החטיף הנחשק, היצרנים נאבקים לעמוד בקצב הביקוש, והמחירים ממשיכים לעלות.