
מגדל עזריאלי שרונה, שמחזיק כיום בתואר הבניין הגבוה בישראל עם 61 קומות וגובה של 238.5 מטר, עומד לאבד את בכורתו בקרוב. מירוץ אדיר בין יזמים וחברות נדל"ן להקמת גורדי שחקים פורץ גבולות מתחולל בימים אלה, עם לא פחות מחמישה מגדלים שצפויים לעקוף אותו בשנים הקרובות. הפרויקטים החדשים אינם רק גבוהים יותר – הם שאפתניים באופן חסר תקדים. קו הרקיע של גוש דן עומד להשתנות לבלי הכר.
בעוד שחלק מהפרויקטים עדיין בשלבי תכנון, שניים כבר נמצאים בבנייה מתקדמת ומתחילים לשנות את קו הרקיע:
עוד באתר:
מגדל ביונד – גבעתיים
הבניין הדרומי מהצמד של "מגדלי ביונד" במתחם הסיטי של גבעתיים כבר חצה את הקומה ה-60 והשאיר מאחוריו את מגדל עזריאלי שרונה. עם סיום הבנייה, יכלול המגדל 72 קומות ויתנשא לגובה מרשים של 307.46 מטר.
מגדל הספירלה – תל אביב
מגדל הספירלה, שעתיד להסתיים בשנת 2026, יתנשא לגובה של 335.95 מטר ויכלול 88 קומות. עיצובו הייחודי, בצורת ספירלה מתפתלת, יהפוך אותו ללא רק לאחד הגבוהים אלא גם לאחד המרשימים ביותר בנוף העירוני.
וורטיקל סיטי: עיר אנכית ברמת גן
אחד הפרויקטים השאפתניים ביותר הוא "וורטיקל סיטי" – פרויקט הדגל של חברת ישראל קנדה בהובלת ברק רוזן ואסי טוכמאייר, בשיתוף עם עיריית רמת גן וב.ס.ר. הממוקם במשולש הבורסה ברמת גן, בקרבת כביש איילון ומחלף ההלכה, הפרויקט כולל שלושה מגדלים, כשהבולט שבהם יתנשא ל-111 קומות. הפרויקט, המשתרע על שטח של 10 דונמים, צפוי לחולל "מהפכה אורבנית" בישראל.
"עד עתה מחזיק בתואר גורד השחקים הגבוה בישראל מגדל עזריאלי שרונה עם 61 קומות, ועל פי התכנון הוורטיקל סיטי עומד להחליף אותו ולקטוף את הבכורה," מצהיר טוכמאייר.
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ברמת גן כבר אישרה את התוכנית לעיצוב אדריכלי של המתחם, שיכלול:
- 110 אלף מ"ר של משרדים
- 72 קומות מגורים
- 400 יחידות דיור בר השגה לטווח ארוך
- 350 מעונות סטודנטים
- קומות ציבוריות
- גג ירוק ציבורי
- שלוש כיכרות עירוניות שיחברו בין המגדלים
היתרי הבנייה צפויים להתקבל בחודשיים הקרובים, וכבר ניתנו היתרי דיפון וחפירה לקבלן אלקטרה בנייה. על פי הערכות ישראל קנדה, הפרויקט עתיד להסתיים כבר בשנת 2029.
שני פרויקטים נוספים נמצאים עדיין בשלבי תכנון, אך הם עשויים להיות המרשימים ביותר:
מגדל בן ערים
לאחר עיכוב של עשור, מגדל בן ערים נמצא בשלבי היתר לבנייה. התוכניות מדברות על 100 קומות וגובה של 400 מטר – כמעט פי שניים ממגדל עזריאלי שרונה הנוכחי.
מגדל 120
השאפתני מכולם, "מגדל 120" המתוכנן להיות חלק מהרחבת מתחם הבורסה, מציע 120 קומות וגובה של 520 מטר. אם ייבנה, הוא יהיה המגדל הראשון בישראל שיחצה את רף חצי הקילומטר לגובה.
מומחי תכנון ערים מציינים כי מגדל בגובה כזה ידרוש טכנולוגיות בנייה מתקדמות והתמודדות עם אתגרי רוח, רעידות אדמה ותשתיות שלא נראו עד כה בישראל.