
בעלות בריתה של ארצות הברית, ביניהן ישראל, שוקלות לצמצם את שיתוף המידע המודיעיני עם וושינגטון בעקבות גישתו המפייסת של ממשל טראמפ כלפי רוסיה – כך מדווחת רשת NBC News. לפי דיווח זה, המבוסס על ארבעה מקורות, לרבות גורם רשמי זר, הסיבה לחששות היא דאגה לביטחונם של נכסים מודיעיניים שזהותם עלולה להיחשף בטעות.
על פי הדיווח, בעלות הברית, ובהן ישראל, ערב הסעודית וחברות בברית המודיעין "חמש העיניים" (בה חברות, מלבד ארה"ב – בריטניה, קנדה, אוסטרליה וניו זילנד), בוחנות כיצד לעדכן את הפרוטוקולים הנוכחיים לשיתוף מידע מודיעיני, תוך התחשבות בהתחממות היחסים בין ממשל טראמפ לרוסיה.
עוד באתר:
"הדיונים הללו כבר מתקיימים," אמר מקור בעל ידע ישיר על השיחות. יחד עם זאת, טרם התקבלה החלטה סופית או ננקטה פעולה בנושא, על פי המקורות.
הבחינה מחדש של שיתופי הפעולה המודיעיניים היא חלק מבדיקה רחבה יותר של מכלול היחסים עם וושינגטון בקרב בעלות ברית רבות של ארה"ב, הכוללת גם דיפלומטיה, סחר ושיתוף פעולה צבאי. למרות שמידת השינוי במדיניות האמריקאית כלפי רוסיה עדיין אינה ברורה, בעלות הברית שוקלות את ההשלכות האפשריות של מה שעשוי להיות שינוי היסטורי, כפי שציין גורם מערבי.
באופן פומבי, בעלות ברית ותיקות של ארה"ב מיעטו בחשיבות הנושא. דובר ממשלת בריטניה, השותפה המודיעינית החשובה ביותר של ארה"ב, אמר בדוא"ל כי "כל רמז כזה הוא לחלוטין לא נכון". גם שירות המודיעין הקנדי הדגיש כי יש לו "יחסים חזקים ועמידים" עם סוכנויות אמריקאיות רבות.
גורם ישראלי רשמי גם הוא שיבח את הברית עם ארה"ב, באומרו כי "שיתוף הפעולה בין ישראל לארצות הברית בכל רמה, כולל שיתוף נתוני מודיעין קריטיים, חזק ויציב כמו תמיד".
החלטתו של טראמפ בשבוע זה להשהות את הסיוע המודיעיני לאוקראינה, יחד עם הסיוע הצבאי, חיזקה את החששות בקרב בעלות הברית. שיתוף הפעולה המודיעיני עם קייב – שהתפתח מאז הפלישה הראשונית של רוסיה לאוקראינה ב-2014 – הועיל הן לוושינגטון והן לקייב, לפי גורמים לשעבר, כאשר אוקראינה סיפקה תובנות חשובות על רוסיה.
בנוסף, מהלכים אחרונים של ממשל טראמפ בתחום הסייבר הגבירו את הדאגות לגבי התקרבותו למוסקבה. שר ההגנה פיט הגסט' הורה לפיקוד הסייבר האמריקאי להפסיק פעולות סייבר התקפיות ופעולות מידע נגד רוסיה, כפי שדווח ב-NBC News.