
בשנת 2024 ניהל משרד הביטחון תקציב חסר תקדים של כ-190 מיליארד ש"ח, עם רכש רב-שנתי של אמל"ח, חימושים ולוגיסטיקה בשווי של כ-220 מיליארד ש"ח – יותר מפי ארבעה משנה רגילה. מתוך סכום זה, כ-150 מיליארד ש"ח הופנו לרכש ישראלי כחול-לבן, לחיזוק עצמאות הייצור הביטחוני. במהלך השנה הוקמו מפעל תחמושת חדש ומפעל לאומי לחומרי גלם, לצד הרחבת קווי ייצור לתעשיות הביטחוניות.
רכבת אווירית וימית רחבת היקף
עוד באתר:
2024 רשמה את הרכבת האווירית הגדולה בתולדות ישראל עם כ-670 טיסות וכ-130 השטות, שהעבירו מעל 50 אלף טון של ציוד לחימה, טילים, רכבים טקטיים ואמבולנסים. כמו כן, משרד הביטחון רכש והעביר לכוחות בשטח מעל 40 אלף חימושי אוויר.
הפעלת כלים חדשים בשדה הקרב
כלי הרק"מ שפותחו במשרד הביטחון לקחו חלק מרכזי בלחימה, עם יותר ממיליון ק"מ נסיעה בשטח אויב. השנה הייתה טבילת האש הראשונה של שלושה כלים חדישים: טנק הברק, נגמ"ש האיתן והנמר המשודרג. בנוסף, הוקמה לראשונה מזה 25 שנים מנהלת לפיתוח AI ואוטונומיה במשרד הביטחון.
בינוי ותשתיות בהיקפים חסרי תקדים
שנת 2024 נרשמה כשנת שיא בתחום הבינוי הצבאי, עם השקעה של כ-40 מיליארד ש"ח בפרויקטים בכל הגזרות, לאורך הגבולות וגם בשטח האויב.
סיוע לנפגעי המלחמה ולמערך המילואים
המלחמה האינטנסיבית ב-2024 הביאה לגידול דרמטי בטיפול במשפחות השכולות ובנכי צה"ל. כ-5,942 משפחות נוספו למעגל השכול, ולמעלה מ-15,000 פצועים מטופלים באגף השיקום. משרד הביטחון, יחד עם משרד האוצר וצה"ל, קידם תמיכה רחבה במערך המילואים בהיקף של 15 מיליארד ש"ח, לצד השקת תכנית 'עמית' לחיזוק החוסן הנפשי של הלוחמים, שכבר גייסה מעל 150 אלף משתתפים.