
בכנס תחזיות 2025 של המכון הישראלי לאנרגיה ולסביבה, ציין מנהל רשות המסים שי אהרונוביץ' כי בשנת 2024, למרות האתגרים הביטחוניים, הכנסות המדינה הפתיעו לטובה וצפויות לעבור את היעד המעודכן של 435 מיליארד שקל בכ-2%. הוא ציין כי יעד ההכנסות לשנת 2025 עומד על 469.2 מיליארד שקל, ולדבריו המדינה חייבת להיות מוכנה להתמודדות עם רף גבוה: "חצי טריליון זו לא מילה גסה. רשות המסים צריכה לשים את היעד הזה לנגד עיניה".
לגבי חוק הרווחים הכלואים החדש, אהרונוביץ' ציין כי רשות המסים עשתה בדיקות מעמיקות עם יועצים כלכליים מחוץ לרשות המסים והאוצר, והם בטוחים כי ההשפעה על המשק תהיה מינורית. הוא הודה כי יש חששות בנוגע לשינויים במיסוי הדו-שלבי, אך הדגיש כי מדובר ב"חקיקה נכונה" שתואמת את התקופה המאתגרת מבחינת הכנסות המדינה ממסים.
עוד באתר:
החוק החדש לחברות עם רווחים בלתי מחולקים ידרוש תשלום מס שנתי של 2% על הרווחים הללו, אך יינתן מסלול חלופי שבו ניתן להימנע מהמס באמצעות חלוקת דיבידנד של 5% בשנת 2025 ו-6% בשנת 2026. בנוסף, ניתנה הטבה שתאפשר לחמוק ממס על רווחים באמצעות פירוק חברות עם רווחים בלתי מחולקים, תוך תשלום מס על הדיבידנד לפי שווי הנכסים בעת הרכישה. לפי הערכות האוצר, ההטבה צפויה להכניס כ-5.2 מיליארד שקל למדינה ב-2025. החוק לא חל על חברות ציבוריות, תעשייתיות או יזמיות בנייה.
אהרונוביץ' ציין כי בימים הקרובים תפרסם הרשות הנחיות, הוראות ביצוע וסימולטור שיעזרו בהבנת החקיקה החדשה. הוא הוסיף שהרשות תמשיך לעקוב אחרי ההשפעות של החקיקה על השוק באופן שוטף, מתוך הבנה שמדובר ב"חוק מסובך להבנה ולתפעול".
אהרונוביץ' גם התייחס לאתגר הפיסקלי של המעבר לרכבים חשמליים, שהפכו ל-25% מהיבוא. הוא ציין כי אובדן ההכנסות מהבלו על דלקים ומס הקנייה על רכבים החשמליים יכול להוביל לאובדן של מיליארדים, והדגיש את הצורך בהטלת מס נסועה בעתיד הקרוב.
בכנס נדונו גם אתגרים אחרים, כגון השפעות המצב הביטחוני על משק האנרגיה, התפתחויות במשק החשמל והגז הטבעי, מגמות במחירי האנרגיה העולמיים והשפעתם על המשק הישראלי, ואתגרי הרגולציה והתחרות במשק האנרגיה לשנת 2025.